Tävlingsbestämmelser

Open Sky Floorball har en del specialregler som skiljer sig från Svenska Innebandyförbundets tävlingsdirektiv.

Nedan listas några av de starkast avvikande reglerna:
Målvakten får kasta bollen direkt in i motståndarens mål. Målvakten får även kasta bollen över mittlinjen utan att bollen studsar i marken.

Vid frislag/inslag så är avståndsregeln till bollen 2 meter mot det normala 3 meter.

Mål:
Det är inte tekning efter mål, i stället sätts spelet igång direkt från målvakt. Målvakten startar igång spelet.

Utvisningar

• Utvisningstiden är satt till en minut. Vid matchstraff tilldelas avstängning resterande matchtid samt 2 minuters lagstraff.
  • Utvisningar innebär 1 minut i båset men för att stävja hårt spel ger en foul motsvarande en 5 minuters utvisning i reguljär innebandy ett rött kort som innebär utvisning resten av matchen och avstängning nästkommande match. Laget drabbas också av 2 minuters utvisning.
  • Tydligare och hårdare bedömning av protester/abuse mot domaren.
  • Lagstraff för upprepade protester.
  • Vid upprepning kan laget komma att stängas av för resten av turneringen.
  • Bestraffningstrappan ser ut enligt följande:
    1. Erinran (personlig eller kollektiv)
    2. 1 minuts utvisning
    3. Matchstraff
    4. Rött kort för laget ger avbruten match, 0-5 i resultat (tävlingsledningen beslutar sedan om eventuell uteslutning ur turneringen för laget)
  • Yttrande av könsord ger 2 minuters lagstraff samt rött kort för spelaren. Tävlingsledningen tar beslut om eventuellt längre straff.

Tabellberäkning och poängräkning
Oavgjort resultat efter full tid resulterar i 1 poäng till vardera lag. Placering i tabellen beräknas enligt följande skala:

Slutspel

Vid lika resultat efter full tid tillämpas straffar, tre per lag. Är ställningen efter straffläggningen fortfarande lika avgörs matchen på s.k. sudden straffar tills avgörande skett. Det är samma tre straffläggare från runda ett som lägger straffar vid sudden straffarna. Lista för de tre straffläggarna ska rapporteras in till sekretariatet innan start av straffläggningen.

Lagen är skyldiga att

• Infinna sig i tid till matchstart med minst 3 spelare + målvakt. Om inte detta uppfylls lämnas w.o och motståndarna tilldelas resultatet 5-0.